Sunday, December 11, 2011

11.12.11

Tika masa itu berdetik
Meniti hari menghitung waktu
Dan inilah saat yang ditunggu
Usai usia bertambah satu

Tiap liku sudah diharungi
Mengutip pengalaman menggamit memori
Pahit manis lipatan kenangan
Suka duka roda kehidupan

Terima kasih buat kalian
Penyeri lembaran sebuah perjalanan
Ini kisah 28 tahun hidupku
Moga terus berlari mencari

Kejayaan dan kebahagiaan dalam pelayaran seorang insan

Thank you, Allah, for giving me another year of life.
Thank you for all the people who remembered me today by sending SMSs and good wishes.

Thank you for all the experience of this past year;
for times of success which will always be happy memories,
for times of failure which reminded me of my own weakness and of my need for you,
for times of joy when the sun was shining,
for times of sadness which drove me to you.

Forgive me
for the hours I wasted,
for the chances I failed to take,
for the opportunities I missed this past year.

Help me in the days ahead to make this the best year yet,
and through it to bring good credit to myself,
happiness and pride to my loved ones,
and joy to you.

Ameen.

Saturday, June 26, 2010

Kini Kembali ;D

Salam. Uhuk...uhuk...uhuk. Byknya sesawang kat blog I nih...hehe ;) Smpai dah tbatuk2 bila sign in je sbb byk sgt habuk & debu. Ni lah penangan kalau dah 'mood' blogging tu xsmpai ke jiwa. Ala-ala smpai kat hati je, so tak merasuk meresap ke jiwa lalu ke otak untuk mengarahkan jari-jemari halus ni menukilkan sesuatu...hahaha. Hambik ko intro yg 'merapu' setelah sekian lama menyepi!

Am now in KT ~ my hometown :) So, slps sekian lama ditinggalkan sbnrnya dah tlalu byk peristiwa yg blaku dlm tempoh tu. Tgk la kalau I larat nak buat 'flashback' utk chapter tertentu pd masa akan dtg. Nak diceritakan semua dlm entry ni mcm tak tercapai dek akal plak sbb takut nanti ada yg ter'miss out' and cite pendek2 ringkas2 ni tak leh layan sgt la --> X merasuk ke dlm jiwa!

Dr td xabis2 psl merasuk kan??? Apakah telah terkena sampuk atau rasukan aku ni? Idok la...I biasa je selain smakin mok2 ;P Ptg2 cuti camni tetiba terasa nak menukilkan sesuatu. Actually, just now I watched Dari Studio 1 Erra @ Ch15. It was my first time watching it and it was really entertaining me. She was superb & talented not becoz Im a big fan of her but seriously she could sing very well in her own tune :) Luv her singing Pengemis Muda & Tak Tentu Arah!

Before the show began, she was interviewed by someone regarding everything about her - personal & career. Dia ckp dia sgt bminat dlm lakonan teater. Tp ketika itu, dia hanya sempat blakon dlm sebuah teater saje iaitu Selendang Umi in 1998 - busy la katakan...huhuhu. So, she is looking forward to get involved in theater again in future.

Now in 2010, the time will be arriving soon as she is officially offered to join in Musical Theater of Tun Mahathir Mohammad as Tun Dr Siti Hasmah. Im really excited. Yeehhaaa! Definitely I will be in KL all the way from KT to watch her starring as our ex-1st lady :)

Dear all my beloved friends in KL, tnggu cheq noo...*wink!


TATA
Mood : feeling good!

Thursday, December 24, 2009

Hati Ini Telah Dilukai...sob sob sob :((

Yup. Terluka kerana sikap manusia lain yg tak pandai menjaga perasaan org lain. OMG! You rasa diri uols ni diva sgt ke nak maki-hamun, membebel, marah tak tentu psl? Please, Im not the one yg akan marah org, tinggikan suara xtentu psl or 'buat muka' kalu xpuas ati. Tp kalu dah byk kali asyik terkena dgn sikap amarah org lain even I rasa dia xperlu berbuat demikian, Im really offended.

So, goodbye kpd manusia yg hanya penting diri sendiri ni. Tolong ye, I selalu jaga hati org lain so I harap uols akan begitu jua. Jgn org dah bg betis nak peha plak! Cermin diri tu skit. Jgn smpai org lain menjauhkan diri dr uols dan akhirnya uols tersepit 'keseorgan' tanpa mereka jua. Lumrah alam, mereka yg kekurangan ni slalunya kurang ajar sebab tulah depa ni kurangkan! Sakit plak ati aku. Malas nak fikir. Lantak ko lah...

Ko hengat ko cantik? Dah la tak cantik perangai plak burok! No wonder la xde yg nak dekat. Amik la cth mereka yg kat skeliling uols yg cantik2 ni. Even kdg2 perangai diorg burok tp diorg maintain cantik. So, at least --> Harap muka je CANTIK, tp perangai burok! Ada la gak pujian kat situ.


TATA
Mood : Geram!

Sunday, December 13, 2009

Selamat Ulang Tahun Sayang!


11122009 - Alhamdulillah, sekali lg I berpeluang menyambut ulangtahun kelahiran yg PERTAMA slps suku abad...hiks! Dinch bgtau umor sbnr tp u ols dah boley agak dgn clue yg diberikan ;)

Selamat Ulang Tahun Sayang --> Yup, sayangilah diri anda lebih daripada segalanya sbb diri anda begitu berharga :) Kalau xde harga tu, pandai2 la taruk price tag pasni supaya sng kalu ada yg tertawan ingin memiliki dirimu ittewww...aiyo! apakah bebelan ini? Hiks :P

So, I just celebrated my birthday with beloved friends on that meaningful date of 11th December 2009. It was another unforgettable moment in my life. Seriously, I was not expecting this kind of celebration but thanks to all my dearest friends for doing this to me! Lain taun, buat lg no! OMG...hehe :D

Dinner + Karaoke + Watching Movie --> even these axtivities are common to be done on every single day but having these on your birthday is another great feeling. I was very thankful to have many fantastic friends who are around me doing all these things together. Thank u to all!

Birthday taun ni I ada dpt hadiah and kad ucapan di samping majlis mkn2 yg dianjurkan oleh rakan2 tercinta. If you guys noticed, earlier I've posted about my new watch and it was a part of my birthday celebration. Some of my friends just "tong2" duit to purchase me a watch as my birthday gift. I like it very much! Its gonna be my big memory of thinking about you guys in my life :) I also got a sweater from my colleague (a very lovely manager & sister as well) - a black color sweater from Hush Puppies apparel. She is so generous and your kindness will be remained forever in my heart :D

Tak dilupakan kad ucapan sbg tanda ingatan. Here, I would like to share with you guys the pic of my birthday card. Its so cute like me...hahahaha :P



11 December - "You are born confident and persistent. You rarely lose friends because you take every relationship very seriously"

Mood : Girangs!
TATA



Sunday, November 22, 2009

Demi MASA!

Salam ols! Even ada 2 entry utk tarikh hari ni, tp entry psl "Self Satisfaction" tu sbnrnya telah di'published' earlier tetapi sbb mslh teknikal yg dialami...ia terpaksa di're-publish'...huhu! Mesti u ols confused kan ;0 Layan jelah u ols...

For today's entry, I nak cite psl latest 'thing' yg I baru beli jap td kat shopping mall. This 'thing' also telah menjadi idaman I sejak dua menjak ni...hehehe. Cuma tak jumpa yg 'sesuai' dan 'berpatutan' + 'mampu' utk I miliki. So, hari ni dlm sejarah...jeng jeng jeng --> I just bought my first watch. Its ESPRIT :) Sekali terpandang je I dah jatuh chenta dan tak dpt menahan diri drpd memilikinya lg. Dah jodoh I dgn jam ni, sbb bila pegi mencari ke kedai2 lain I dah tak boleh fokus utk melihat kpd yg lain. Finally, I dah jumpa apa yg I mahukan dan impikan selama ni. Tp takdelah smpai frust menonggeng kalu tak dpt memiliki seutas jam pun sbb I tak kesah sgt, namun ntah la...maybe utk reward myself for my be coming birthday that it's just around the corner! Boleh tak pakai alasan tu? Lantak la kan...janji self satisfaction! Nak jugak kaitan dgn entry sblm ni...hahahaha

So, slps ni tak perlu nak kuarkan hanset semata2 nak usha jam lg. Hanya melihat di pergelangan tangan kiri, lalu setiap detik yg blalu bagai terasa begitu berharga...wahhh gitu :) Its just an ordinary watch + plg penting sesuai bila digayakan pd tangan I ni...hehehe!

Buat tatapan kalian, I snap 2 pics of my new watch. Harap lepas dah pakai jam ni, I akan lebih menghargai masa kerana demi MASA sesungguhnya manusia sering dalam kerugian :( Lu pikir lah sendirik...TATA ("_")V


My new 'BABY'...I like :)

Mood : Excitement!

Kepuasan Diri ("_)V

Salam. Hah! Kan dah bersawang bagai blog I nih...huhu. Akibat penangan 'malas' yg bmaharajalela, maka dah boleh jd sarang ternak labah2 kat sini...lalala :P

Jadi bg membersihkan sesawang ni, I terasa ingin menukilkan ttg "Kepuasan Diri" --> self-satisfaction! Jarang sekali I memperolehi kepuasan diri even I suka dgn apa yg I buat. Tak tau la psl apa. Myb jenis yg susah utk memuaskan nafsu sendiri kut...hehe. Mesti nak kena ada yg tolong puaskan ni...hihihi ;P

Kepuasan diri yg latest berlaku dlm diri I adalah sewaktu berjaya membeli sepasang kasut ofis...huhu. Dah lama niat ni tertangguh. Dah hampir 2 taun kut. Sesiapa yg mengenali I mesti tau psl hasrat hati ni. Tp ada je halangan dan kekangan utk puaskan diri ni. Dari sehari ke sehari, berganti minggu ke bulan, membawa ke tahun...huhuhu. Jenuh kan! Dari satu mall ke satu mall, butik ke butik, semua kwn pun I dah usung masih ada gak yg tak puas hati dan 'bukan rezeki' utk membeli.

Kasut yg sedia ada tu dah 'uzur' sgt + bunyi 'gemerincing'nya yg smakin kuat. Kaki pun dah sakit2 memakainya. Yelah...dah lebih 5 taun berkhidmat --> disarung ke sana ke mari, mana tak hausnya! So, dah tepat sgt la masa utk menukarkannya. Sejak itulah misi 'mencari pengganti' bermula. Ingatkan pilihan akan dpt dibuat dgn cpt dan mudah, rupa-rupanya makan tahun gak...hehe :)

Sehinggalah ke tarikh keramat 15 Nov 2009, 'pengganti'nya telah ditemui :) The most wanted thing! Tetiba rasa self-satisfaction tu sgt menebal. Motif sgt kan? Hiks. Apakah kerana benda yg dicari telah ditemui setelah sekian lama or pilihan yg sgt tepat (bentuk, keselesaan, saiz) or rasa dlm diri yg sgt gembira setelah mdptkan sesuatu tanpa disangka2? Sukar dimengertikan...ermmmm...!

Apa-apa pun I sgt 'happy'. Thanks a lot to my dearest sis...Kak S :) You are my supporter! Tetiba kan...hokhokhok. Pic kasut tu xdpt di'snap' sbb dah ditinggalkan kat ofis. Katanya sayang tp ditinggal2kan...huhu. Bukankah kita akan menghargai sesuatu sekiranya ia berada jauh di mata tp tetaplah BERTAKHTA DI HATI (*v*)

Btw, u ols hanya mampu menatap pic kotaknya sajork ya! Enjoy the pic...harganya berbaloi-baloi. Jgn risau I takkan bbelanja di luar kemampuan diri sendiri ~ self-satisfaction gak ni (mendapat benda idaman dgn harga yg berpatutan). Hahaha...girangs! Daa...

Merasa...kotak je u ols yg mampu di'snappy' :P

Mood : Puas Hati! ('_')Y

Sunday, October 18, 2009

R-I-N-D-U

Hiks...dah lama tak meng'update' blog...huhuhu. Tulah penangan malas! Luckily ada yg btanya bila entry baru nak publish ni...hehe...lalu ku putuskan utk menukilkan entry ni --> R-I-N-D-U :) TQ Mr T!

Rindu hati ini menggebu tetiba siang td. Myb sbb xde activity yg nak dibuat, hanya terperok di umah sajork...tulah tetiba menggebu rasa rindu. Rindu apa? Siapa? Kenapa? Ku rindu pada kenangan lalu, kawan-kawan lama, teman-teman sekolah...rindu sgt!

Apa cite diorg sume? Apa khabar? Buat apa? Pantas jari-jemariku 'click' akaun friendster utk view profile teman-teman lama. Maklumlah sejak ada FB, friendster ditinggalkan 'beku' dan sepi :( Byk gak info yg aku dpt tau, tu pun kalu depa 'update' friendster lorrr, sbb depa pun myb dah ramai beralih angin ke FB gak...hehehe. Ada yg dah beranak-pinak, bjaya dlm bidang msg2, yg di perantauan sudah pulang ke desa, yg sendiri kini berdua, yg berkasih sudah pun 'halal' memadu asmara :) Aku tumpang gembira. Depa sudah berjaya dan bahagia dlm kehidupan msg2. Terubat rasa rindu ini :D



Kenangan lama pantas terimbas semula. Teman-teman sekolah sudah lama tidak ketemu. Almost 10 years --> a decade! HUH...lamanya...memori lama pun mcm dah xnak terimbau...huhuhu...:P Tp wajah-wajah mereka masih segar dlm ingatan, hadirnya dlm hidup ini adalah momen terindah dan berharga...:)

Thanks a lot to all my dearest friends! Sama-samalah kita menempuh ranjau duri kehidupan mendatang. Moga pengalaman dan kesilapan lalu mengajar kita utk menjadi lebih baik in future.


TATA ('_')
Mood : Lonely!